miércoles, octubre 15, 2008

Les noves religions

Siguem religiosos o no, la culpa i el penediment, amb major o menor mesura, circulen amb impunitat per les nostres ànimes. Una prova fefaent d'aquest fenòmen és que els gimnasos són els llocs on més gent s'hi inscriu i no hi va. A primera vista això sembla un silogisme impossible, però tot pren coherència si tenim en compte que els gimnasos són els actuals expiadors de culpes, en substitució d'altres mètodes molt més aniquats però encara vigents com els confessionaris. No ens enganyem, la gent no s'apunta al gimnàs per està més en forma sinó per sentir-se lliure de pecat. Si una persona durant dues setmanes s'atipa de càterings i menús i no visita cap dia la sala de màquines, la culpa se li acumula. El penediment li ostrueix les artèries i se sent brut, perquè el greix li regalima per la mèdula espinal. Aleshores és molt probable que quan torni a fer esport es flageli per tot l'esforç que no ha fet en els darrers dies i el concentri tot en uns minuts. Al dia següent les agulletes tindran el mateix efecte que les iagues d'unes fuetades. Doloroses, però reparadores de l'ànima.
Ah! i si la persona en qüestió no hi va en tot el mes?
Doncs, no hi ha cap problema, perquè llavors arriba la factura salvadora. El mecanisme infalible. Si no hem cultivat prou el nostre cos durant un periòde i l'ànima està ferida i plena de culpa sempre ens queda, -d'aquesta penitencia no ens salvarà ningú- desembutxacar els calers. Res més tranquilitzador que pensar que hem abonat tot l'import i que continuem apuntats. I aquí és on resideix l'autèntic negoci dels gimnasos. Ells saben que la culpa i el pendiment són el motor dels seus clients i per això permten que la gent s'hi apunti indiscriminadament. Feu la prova, contacteu amb tots els clients del vostre gimnàs i feu-los venir a tots a l'hora. Segur que faran falta tres o quatre gimnasos com el vostre perquè hi càpiga tothom.

Rufí

1 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Genial fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.

9:48 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home